آخرین بروز رسانی دی ۲ام, ۱۳۹۹
علاوه بر اینکه فرانسه یکی از کشورهای مهد مد جهان است، قدمت بسیار زیادی در خوراکی ها دارد. غذاهای فرانسوی به خوبی فرهنگ این کشور اروپایی را به جهانیان معرفی میکنند.
سرآشپزهای فرانسوی جزو بهترین ها در جهان هستند. بیشتر آنها با فعالیت هایی که انجام داده اند در رستوران های خود ستاره میشلن دریافت کرده اند. اما این مطلب راجع به ستاره های آنها و محیط های شیکشان نیست. بلکه مربوط به وعده های فوق العاده ای است که تهیه میکنند.
فرانسه را میتوان به عنوان یکی از بهترین کشورها برای چشیدن طعم های مختلف دانست. در این کشور بیش از ۱۰ نوع شیرینی وجود دارد و طیف مختلفی از پنیر تهیه میشود.
بیشتر از این سرتون رو درد نمیارم و میرم سر اصل مطلب. با بهترین وعده های غذایی فرانسوی آشنا شوید. فقط یادتون نره که خوراکی نزدیکتون باشه، چون حتما لازمتون میشه.
لیست بهترین غذاهای فرانسه
در ادامه بهترین غذاهای فرانسه رو به شما عزیزان معرفی میکنم. جالبه بدونید که بیشتر اونها قدمت چندصد ساله دارند. با ۱۳ وعده محبوب و پرطرفدار این کشور اروپایی آشنا شوید.
۱. تارت استیک Stake Tartare – یکی از بهترین غذاهای فرانسه
اعتقاد فرانسوی ها برای نام گذاری این غذا ارتباط نام تارتار به کلمه Tartarus به معنی جهنم است. بعد از تکامل یافتن به خوراکی که امروز شناخته میشود، به یکی از بهترین غذاهای فرانسه تبدیل شد.
همانطور که از تصویر مشخص است، این وعده کاملا خام است. با ترکیبی از گوشت خام (گوشت گاو یا اسب) با تخم مرغ خام و کپر (خوراکی مثل زیتون) تهیه میشود.
تارت استیک را معمولا با چاقو به مکعب های کوچک برش میزنند. در برخی موارد آن را در غذاساز به صورت ریز خرد میکنند. به طور سنتی، چاشنی آن نمک، فلفل، سس تاباسکو و ورچسترشایر است.
به دلیل اینکه غذا خام است، این چاشنی ها کمک کننده هستند تا خام بودن تخم مرغ و گوشت کم رنگتر شود. شاید برای ما ایرانی ها جالب نباشه، اما من به خاطر دیزاینش دوست دارم امتحانش کنم.
۲. کلم ترش Chocroute Garnie
خانواده های منطقه آلزاس فرانسه معمولا در طول زمستان از کلم ترش استفاده میکنند. یکی از محبوب ترین غذاهای فرانسوی است که از نظر مردم بسیار لذیذ و دلچسب است.
جالبه بدونید که دستور غذای ثابتی برای Chocroute Granie وجود ندارد! هر آشپزی با توجه به سلیقه اش آن را تهیه میکند. به نوعی هر طبخ کلم ترش با گوشت و سیب زمینی، به عنوان این غذای فرانسوی شناخته میشود.
دستورهای سنتی کلم ترش با چهار نوع سوسیس مخصوص با نام های مرتو، مونتبلیارد، استراسبورگ و فرانکفورت تکمیل میشود. عموما خود کلم را با یک لیوان شراب سفید، چربی غاز یا گوشت خوک حرارت میدهند.
در بعضی دستورها ممکن است آن را با پیاز خرد شده و سیب های خرد شده بپزند. کلم ترش یکی از بهترین غذاهای فرانسوی است که به صورت کنسرو شده نیز در دسترس است.
۳. نان باگت – غذای جهانی فرانسه
شاید باورتان نشود، اما نان باگت به عنوان یک غذای فرانسوی شناخته میشود. نان فرانسوی بلند و نازک است که معمولا از خمیر معمولی تهیه میشود. قطر یک باگت حدود ۵ تا ۶ سانتیمتر و طول معمول آن حدود ۶۵ سانتیمتر است. اگرچه معمول است که نان باگت تا ۱ متر طول داشته باشد.
این غذای جهانی فرانسوی از آرد گندم، آب، مخمر و نمک معمولی تهیه میشود. همچنین ممکن است حاوی لوبیای پهن، آرد سویا و آرد مالت گندم نیز باشد.
اگرچه عموما باگت ها ساده تهیه میشوند، برخی نانواها برای اضافه کردن طعم های خاص تغییراتی در مواد اولیه میدهند که شامل غلاتی مانند چاودار میشود.
اگرچه باگت ها در سراسر دنیا شناخته میشوند، اما پیدایش آنها به کشور فرانسه برمیگردد. نان باگت یکی از بهترین غذاهای فرانسه است و حتما میدونید که همه آنها بلند نیستند. به عنوان مثال، انواع مختلفی مانند نان کوتاه، راگبی، توپی شکل (مخصوص برگر) و … است.
۴. کروسانت – شیرینی محبوب در فرانسه
کروسانت های معروفی که با نام های پچ پچ و سایر برندها به فروش میرسند، تاریخچه اتریشی دارند. این شیرینی خوشمزه از یک خمیر مایه لایه ای مخمر تهیه میشود. این خوراکی پرطرفدار در فرانسه نیز از محبوبیت خاصی برخوردار است.
خمیر آن را با کره لایه لایه میکنند و چندین بار پشت سرهم میغلطانند و جمع میکنند. به این روش لمینیت نیز گفته میشود. نتیجه این فرآیند یک شیرینی لایه لایه و پوسته پوسته شبیه به یک شیرینی پف دار است.
در واقع نه تنها در فرانسه، بلکه در سراسر جهان محبوبیت دارد. در کشورهایی مانند آرژانتین، اروگوئه، ایتالیا، پرتقال، ترکیه، ایران و بسیاری از کشورهای دیگر طرفدار دارد. کروسانت مدت هاست که از محصولات اصلی شیرینی فروشی ها و نانوایی های کشورهای اتریش و فرانسه است.
این یکی از اصلی ترین غذاهای فرانسوی است که کوچک و بزرگ آن را دوست دارند. عموما به عنوان یک صبحانه و عصرانه در کنار نوشیدنی های خوشمزه مصرف میشود.
۵. پنیر فرانسوی – غذایی کاملا شناخته شده
اینها پنیرهایی هستند که عموما از بازرگانان پنیر و مغازه های سراسر فرانسه خریداری میشوند. جالبه بدونید که علاوه بر مردم این کشور، بسیاری از مردم جهان به دنبال تهیه این غذا هستند و صادرات آن بالا است.
پنیر فرانسوی یکی از آن غذاهایی است که در اشکال مختلف تهیه میشود. بیش از ۱۰ نوع از آن موجود بوده و مهم ترینشان Camembert (پنیر نرم)، Roquefort (پنیری از میش آبی) هستند. هر منطقه از فرانسه پنیر منحصر بفرد خود را دارد. جالبه بدونید که فرانسه به ۱۸ منطقه تقسیم شده است.
پنیرهای فرانسوی را میتوان به سه خانواده اصلی تقسیم کرد:
- پنیرهای فشرده (مانند مدل های انگلیسی)
- پنیرهای نرم (مانند Camembert)
- پنیرهای آبی
بدون شک این پنیرها یکی از محبوب ترین غذاهای فرانسه محسوب میشوند که تقریبا تمامی مردم این کشور با آن آشنا هستند. طبق گفته ویکی پدیا در سال ۱۹۶۲، رئیس جمهور فرانسه گفته است:
چگونه میتوانید کشوری را اداره کنید که ۲۴۶ نوع پنیر داشته باشد؟
۶. کیک شکلات – خوراکی فرانسوی سرشار از شکلات
اگرچه از نام آن مشخص است با چه موادی تهیه میشود، اما ممکن است عناصر دیگری برای تولید آن مصرف شود. این مواد شامل شیرین کننده های مختلف مانند کرم وانیل هستند.
تاریخچه کیک شکلات خیلی قدیمی است و اولین کیک در سال ۱۷۶۴ میلادی توسط “دکتر جیمز بیکر” ایجاد شده است. دستور تهیه این کیک فرانسوی به قدری آسان است که برای هر مناسبتی قابل استفاده است.
همانند تمامی کیک ها، این خوراکی خوشمزه نیز با مواد اولیه ای مانند کره، شکر، تخم مرغ، شکلات تلخ و موارد دلخواه تهیه میشود. به دلیل ساده بودن دستور تهیه آن، بسیار محبوب است و مردم فرانسه عاشق آن هستند.
۷. ماکارون – شیرینی جالب فرانسوی
اگر بخواهیم واقع بین باشیم، این غذا اصالت ایتالیایی دارد. زمانی که ملکه ایتالیایی کاترین دی مدیچی با هنری دوم فرانسوی ازدواج کرد، شیرینی پزهای ایتالیایی در سال ۱۵۳۳ آنها را درست کردند و به فرانسه آوردند.
از قرن نوزدهم یک ماکارون به سبک پاریسی همراه با شکلات، خامه، کره یا مربا پر شده است. این تقریبا مانند یک کلوچه ساندویچی کوچک است. یکی از غذاهای فرانسوی است که قدمت بسیار بالایی دارد و قرن هاست که توسط مردم این کشور مورد استفاده قرار میگیرد.
ماکارون در طعم های متنوعی یافت میشود. از تمشک گرفته تا شکلات، انواع مختلفی از این شیرینی های خوشمزه در دسترس است. شایعه های مختلفی برای انتخاب نام این خوراکی وجود دارد، اما ماکارون نارگیلی معمولا با شیرینی ماکارون اشتباه گرفته میشود.
۸. گوشت گاو بورینگتون – خوشمزه ترین غذاهای فرانسه
بورینگتون یک خورشت تشکیل شده از گوشت گاو است که در شراب قرمز مزه دار میشود. معمولا در فرانسه آن را با هویج، پیاز، سیر، گارنی طعم دار شده، قارچ و بیکن تهیه میکنند. این یکی از خوشمزه ترین و معروف ترین غذاهای فرانسه است و به دلیل استفاده از شراب، چنین نامی روی آن گذاشته اند.
این خورشت فرانسوی قدمت خیلی طولانی ندارد و در اوایل قرن نوزدهم ایجاد شده است. در این کشور چندین دستور غذایی برای تهیه آن وجود دارد که در برخی از آنها به جای گوشت گاو از گوشت گوسفند و خرگوش استفاده میشود. به عقیده فرانسوی ها در قرن نوزدهم به این دلیل مشهور نبود، چون با گوشت مانده تهیه میشد.
اکنون یکی از بهترین غذاهای فرانسه است و بیشتر در رستوران های پاریس پرطرفدار است. بیشتر سرآشپزهای فرانسوی معتقدند که این خورشت یکی از لذیذترین وعده هایی است که میتوان با گوشت تهیه کرد.
۹. کازولت – خوراک خوشمزه فرانسوی
عموما این غذای مقوی و خوشمزه فرانسوی شامل گوشت (سوسیس خوک، غاز، اردک، گوسفند)، پوست گوشت خوک و لوبیای سفید است. کازولت از جنوب فرانسه تشکیل شده است.
نام آن از ظروف پخت و پز سنتی مانند دیگ و گلدان سفالی برداشته شده است. اکثر کازولت های فرانسوی با لوبیای سفید، مرغابی یا غاز، سوسیس و گوشت اضافه تهیه میشوند.
جالبه بدونید که این غذای محبوب فرانسه در قوطی ها و شیشه های مخصوصی در سوپرمارکت ها و فروشگاه های مواد غذایی فروخته میشود. فراتر از خاک فرانسه در کشورهایی مانند آمریکا نیز محبوبیت دارد.
۱۰. خوراک اردک Confit de canard – غذاهای خوشمزه فرانسه
این یکی از خوشمزه ترین غذاهای فرانسوی است که با اردک کامل درست میشود. هر قسمت از آن میتواند با توجه به پخت و پز سنتی متفاوت باشد. در حالی که این وعده غذایی در سراسر فرانسه مشهور است، به عنوان یکی از وعده های مردم شهر گاسکونی شناخته میشود.
دستورالعمل آن بیش از یک قرن است که نگهداری شده و شامل پخت یک تکه گوشت نمکی (غاز، اردگ یا خوک)، و سپس پختن آن در چربی خودش است. جالبه که فرانسوی ها برای طعم دار کردن این غذا، گوشت را همراه با سیر، آویشن و نمک بیش از ۳۶ ساعت در یخچال نگهداری میکنند.
یک دستورالعمل کلاسیک این است که پاهای اردک را در چربی سرخ کرده یا کباب کنید تا خوب قهوه ای شوند. میتوان سیب زمینی و سیر را برای تفت کردن اضافه کرد. خوراک اردک یکی از بهترین غذاهای فرانسه به شمار میرود.
۱۱. سالاد نیکویز – گیاهی ترین سالاد فرانسه
این یک سالاد فوق العاده است که اصالت فرانسوی داشته و برای شهر نیس است. مواد اولیه برای تهیه آن گوجه فرنگی، تخم مرغ آب پز، زیتون و ماهی تن تهیه میشود. سالاد نیکویز از اوایل قرن ۲۰ میلادی در جهان رواج یافته و توسط بسیاری از آشپزها تهیه شده است.
بسیاری از سرآشپزهای سراسر جهان این غذای فرانسوی را با غیر از آنچوبه و ماهی تن تهیه میکنند. جالبه بدونید که این سالاد یک نسخه ای مخصوص کودکان دارد. شامل ماهی تن، آنچوی کنسرو شده و لوبیای سبز آغشته شده در روغن زیتون است.
مدتهاست که درباره تهیه مواد یکی از بهترین غذاهای فرانسه بحث و جدال میشود. این سالاد به قدری معروف است که حداقل از دهه ۱۹۲۰ در ایالات متحده شناخته شده است. نوع اول تهیه شده آن یک غذای گیاهی بود.
با سس مایونز پوشیده و موادی شامل کاهو، گوجه فرنگی، سیب زمینی و لوبیای بی رشته و پر از فلفل دلمه ای بود. این درحالیست که نسخه بعدی یک سالاد ترکیبی بوده و همان مواد را به همراه آنچو داشت.
۱۲. راتاتویی – غذاهای گیاهی فرانسوی
یکی دیگر از بهترین غذاهای فرانسوی که بازهم از شهر نیس نشات میگیرد. دستورهای پخت متفاوتی در سراسر کشور فرانسه برای راتاتویی وجود دارد. تقریبا در تمامی آنها از گوجه فرنگی، سیر، پیاز، کدو سبز، بادمجان، فلفل دلمه ای و … در استفاده میشود.
این یکی از زیباترین خورشت های سراسر کشور فرانسه است. مردم این کشور عاشق این غذا هستند و به عنوان یک وعده اصلی شناخته میشود. معمولا هر کدام از سبزیجات آن جداگانه در روغن زیتون پخته میشوند تا زمانی که تمامی آنها کاملا نرم شوند.
برای پایان نیز تمام مواد ترکیب شده و طعم آنها مخلوط میشود. فرانسوی ها طبخ غذا را به خوبی بلدند و تهیه این وعده یکی از مهارت های آنهاست. اگر آشپز بخواهد تمام سبزیجات را یکجا طبخ کند، هیچ یک از گیاهان فرصتی برای کاراملی شدن ندارند.
این کار باعث میشود، کدوی حلوایی تنبل شود، بادمجان از بین برود و راتاتویی هیچگاه کیفیت نوع فرانسوی خود را نخواهد داشت.
۱۳. تارت تاتین – دسر محبوب فرانسوی ها
نام این غذای فرانسوی از خواهران تاتین که آن را تهیه کرده اند برداشته شده است. خانواده تاتین این وعده جذاب را در هتل خود و برای مشتریان سرو کردند. قبل از پخت مواد در کره و شکر کارامل میشود.
با اینکه منشا تارت تاتین از فرانسه بوده، اما در سال های اخیر به بسیاری از کشورهای جهان سرایت کرده است. این شیرینی خوشمزه به اندازه پای سیب که یکی از بهترین غذاهای آمریکا است در جهان معروف نشده، اما تهیه آن کاملا راحت است.
همه چیز آن مربوط به سیب است. به جای استفاده از کارامل در ته ظرف، این کار با کره انجام میشود. برای جلوگیری از پخت بیش از حد، از تکه های بلند سیب استفاده میشود.
غذاهای فرانسوی جزو بهترین های جهان هستند
غذاهای فرانسوی در جهان از بهترین وعده های خوراکی محسوب میشوند. این کشور به قدری فرهنگ غنی و قدیمی دارد که برخی از غذاهای آن بیش از ۵۰۰ سال قدمت دارند.
بورینگتون که یکی از بهترین غذاهای فرانسه است در لیست خوشمزه ترین غذاهای جهان قرار دارد. در صورتی که در فرانسه حضور دارید، حتما چند مورد از این لیست را امتحان نمائید.
وعده های دیگری نیز در این کشور اروپایی وجود دارند، اما این لیستی که خواندید جزو بهترین ها است. به عنوان مثال، نمیتوان در قالب یک مقاله بیش از ۲۰۰ پنیر را معرفی کرد. امیدوارم که با انتشار این مطلب، شما عزیزان را به خوبی با غذاهای کشور فرانسه آشنا کرده باشم.
اگر علاقه مند به کسب اطلاعات درباره خوراکی های مختلف جهان هستید، حتما به صفحه غذا و رستوران من سر بزنید. خوشحال میشم نظرتون رو درباره این نوشتار بدونم.