Site icon تیپس سنتر

بهترین غذاهای ایتالیایی که عاشقشان هستید | از پیتزا تا پنیر

بهترین غذاهای ایتالیایی

آخرین بروز رسانی شهریور ۷ام, ۱۴۰۰

از نظر ما ایرانی ها لیست غذاهای ایتالیایی همیشه جایگاه خاصی داشته اند.

اما سوال اینجاست که ما چقدر آنها را می‌شناسیم یا چقدر درباره آنها اطلاعات داریم؟

به عنوان مثال، آیا می‌دانستید که اولین ماشین پیتزا جهان توسط “کلادیو تورخله” یک بیزینس من ایتالیایی در سال ۲۰۰۹ ایجاد شد؟ او نام کارخانه خود را “Let’s Pizza” نام‌گذاری کرد.

همچنین ممکن است خیلی از وعده های غذایی که خورده‌اید منشا ایتالیایی داشته باشند، اما از آنها آگاه نبوده‌اید.

من درباره غذاهای این کشور اروپایی تحقیق کرده‌ام تا شما را با وعده های خوشمزه قدیمی و جدید آن آشنا کنم. اکنون وقت آن است سراغ غذاهایی برویم که عموما برای شما آشنا هستند.

۱. پیتزا – غذای ایتالیایی محبوب دل‌ها

با اطمینان می‌توان گفت که در قرن ۲۱ کسی نیست که از وجود پیتزا آگاه نباشد. و عموم مردم جهان می‌دانند که این یک غذای ایتالیایی است.

پیتزای پپرونی ایتالیایی تکه تکه شده

یکی از محبوب ترین پیتزاها برای شهر ناپل است که با نام (Neapolitan Pizza) شناخته می‌شود. این غذای سنتی آنقدر محبوب است که در فهرست میراث فرهنگی یونسکو نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. در لیست غذاهای ایرانی نیز قرار گرفته و انواع مختلفی دارد. مارگاریتا یکی از محبوب ترین پیتزاها به شمار می‌رود، اما در کشور ما طرفدار بسیاری ندارد.

غذایی مثل پیتزا تاریخچه بسیار طولانی دارد. طبق گفته ویکی‌پدیا، اولین بار در قرن ششم بود که سربازان ایرانی (پادشاه داریوش) نان‌های مسطح با پنیر و خرما را روی سپرهای خود پختند. همچنین یونانیان باستان نیز نان‌های خود را با روغن، گیاهان و پنیر تکمیل کردند. اما پیتزاهای مدرن در کشور ایتالیا و در شهر ناپل به دنیا معرفی شدند که به سال ۱۸۳۰ بازمی‌گردد.

پیتزای مارگاریتا با پنیر و سبزیجات تازه

همانطور که می‌دانید انواع مختلفی از پیتزا در کشور ایتالیا وجود دارد که هرکدام دستور تهیه متفاوتی دارند. همچنین در حال حاضر، هرکشوری طبخ مخصوص خود برای پیتزا را پیش گرفته و همه اینها به خاطر محبوب بودن این وعده خوشمزه و جذاب است.

همانطور که می‌دانید پیتزا به عنوان یکی از خوشمزه ترین غذاهای دنیا شناخته می‌شود.

۲. پاستا – وعده محبوب با آرد گندم

پاستا یکی دیگر از غذاهای سنتی ایتالیا است که در کشور ما نیز طرفداران بسیاری دارد. در واقع بیش از ۴۵ دستور غذا برای پاستا وجود دارد و طبق نظرسنجی ها محبوب ترین آنها پاستا پنه است.

پاستا با گوجه فرنگی و سبزیجات

به طور کلی می‌توان گفت که این غذا هم ساده و هم پرپیمان است. همه چیز بستگی به دستور طبخ آن دارد. اما عموما با سس های مخصوص، گوجه تازه، پنیر و گوشت یا مرغ تهیه می‌شود.

جالب است بدانید که تهیه پاستای پنه به سال ۱۸۶۵ میلادی بازمی‌گردد. گفته می‌شود که بهترین و سالم ترین نوع این غذای ایتالیایی نیز به شمار می‌رود.

پاستای شکلی ایتالیایی با پنیر و سبزیجات

همچنین انواع پرطرفدار دیگری دارد که به ترتیب با نام های اسپاگتی، فوسیلی، ریگاتونی و تاگلیاتله شناخته می‌شوند. پاستا یکی از انواع غذاهای ایتالیایی به شمار می‌رود که تقریبا در تمام دنیا پرطرفدار است.

۳. آرانچینی – Arancini

مزیتی که غذاهای ایتالیایی دارند، این است که عموما می‌توان آنها را به صورت گرم یا سرد سرو کرد. آرانچینی نیز یکی از آن وعده هایی است که چنین قابلیتی دارد.

ظرف آرانچینی با سس مخصوص

شاید از شکل آن مشخص نباشد، اما این غذا از برنج و راگو (سس گوشت مخصوص پاستا) تهیه می‌شود. به طور کلی یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی ایتالیا نیز به شمار می‌رود. پنیر موزارلا نیز تکمیل کننده این وعده غذایی است.

همچنین باید بدانید که در کافه های مختلف دستورهای متنوعی برای تهیه Arancini استفاده می‌شود. در خیلی از مکان ها با سس گوجه و استفاده از قارچ این غذا را تهیه می‌کنند.

آرانچینی سیسیلیا با کدو، گوجه، فلفل و سایر سبزیجات

در بسیاری از شهرها به عنوان غذای سنتی شناخته می‌شود؛ شهرهایی مانند پالرمو، تراپانی و …

ممکن است اسم این غذا را تابحال نشنیده باشید یا عکس هایی از آن ندیده باشید. اما باید بدانید که خیلی محبوب است و عموما در خیابان ها و کافه های ایتالیا سرو می‌شود.

۴. لازانیا – فراتر از یک غذای ایتالیایی

لازانیا از آن غذاهایی است که باب دل جوان ها بوده و به صورت سرد و گرم مصرف می‌شود. همانطور که می‌دانید دستورهای مختلفی برای تهیه آن وجود دارد. بدون شک این یکی از بهترین غذاهای ایتالیایی است.

لازانیا ساده با گوشت

آنقدر محبوب است که از میلان ایتالیا تا ملبورن استرالیا علاقه مندان بسیاری دارد. با اینکه دستورهای مختلفی دارد، اما ۳ ماده آن هیچگاه تغییر نمی‌کنند. پاستا، پنیر و سس.

جالب است بدانید که اولین لازانیاهایی که پخته شد به قرن سیزدهم میلادی بازمی‌گردد. به زمانی که اروپایی ها با گوجه فرنگی آشنا نشده بودند. اما در آن زمان از پنیرهای مختلفی برای تهیه لازانیا استفاده میشد.

ظرف لازانیا با پنیر آماده سرو

همچنین این امکان وجود دارد که این غذای محبوب را با ماشین ظرفشویی درست کرد! تنها کافیست فویل آلومینیومی را روی ظرف بکشید و ماشین را روشن کنید تا گرمای آن باعث پخته شدن لازانیا شود.

این غذای سنتی از آن وعده هایی است که باب میل بچه‌ها است.

۵. گوشت گوساله پخته شده – Ossobuco alla Milanese

این یک غذای مخصوص از گوشت گوساله بریده شده، سبزیجات، شراب سفید و آب گوشت است. وعده غذایی کاملا مقوی و یکی از خوراک های محبوب کشور ایتالیا.

خوراک گوشت گوساله پخته شده با انواع سبزیجات

از ساق گوساله برای تهیه این غذا استفاده شده و همراه با سبزیجات به یک خورشت بسیار زیبا تبدیل می‌شود. خوراک گوشت گوساله نیز دستورهای مختلفی دارد که عموما با سس‌ها و سبزیجات متنوع تهیه می‌شود.

گوشت گوساله پخته شده با سیب زمینی و سس مخصوص

از سبزیجاتی مانند کرفس، هویج و سیر نیز برای خوش طعم شدن غذا استفاده می‌شود. گوشت ساق گوساله با این ترکیبات به خوبی پخته می‌شود و برای تزئین خورشت نیز مجدد از سبزیجات تازه نیز استفاده می‌کنند.

۶. جلاتو – بستنی ایتالیایی با طعمی لذت بخش

جلاتو یک دسر خوشمزه ایتالیایی و یک بستنی پرطرفدار است. تفاوتی که با بستنی های معمولی دارد این است که چربی کمتری دارد و با درجه حرارتی بالاتری آماده می‌شود.

جلاتو دسر ایتالیایی لذیذ و پرطرفدار

ممکن است خیلی با تاریخچه این دسر آشنایی نداشته باشید، اما باید بدانید که اولین جلاتو در سال ۱۶۰۰ میلادی و توسط سرآشپز “فرانچسکو پروکوپیو کولیتلی” ایجاد شد.

اصلی ترین مواد آن شیر و شکر هستند و با توجه به سلیقه افراد و خانه های جلاتو، از طعم دهنده های متنوع برای تهیه آن استفاده می‌شود. جلاتو در انواع و اقسام مدل ها تهیه شده که محبوب ترین آنها شکلات، کرم و لته هستند.

انواع جلاتو در ظرف های مخصوص

جلاتو واقعا یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایتالیایی است و در ایران نیز طرفداران بسیاری پیدا کرده است. خانه های جلاتوی زیادی در شهرهای بزرگ ایران فعالیت می‌کنند و این حاکی از پرطرفدار بودن این بستنی ایتالیایی است.

۷. تیرامیسو – دسر محبوب مهمانی ها

به احتمال زیاد در یکی از مهمانی‌های فامیلی حضور داشته‌اید که میزبان با تهیه تیرامیسو شما را تحت تاثیر قرار داده است. این حس برای بسیاری از ما جدید و عجیب نیست، چون در ایران قبلا آن را تجربه کرده‌ایم.

تیرامیسو تزئین شده با پودر قهوه

تیرامیسو از آن دسرهای ایتالیایی است که بخش جدانشدنی آن قهوه است. با این حال، تفاوت بسیار زیادی با سایر کیک ها ندارد. کالری زیادی دارد و می‌تواند به عنوان غذای اصلی سرو شود، اما عموما بعد از خوردن غذا یا بعد از ظهرها خورده می‌شود.

تکه ای بزرگ و متفاوت از تیرامیسو ایتالیایی با دانه های قهوه

همانطور که ویکی پدیا می‌گوید، در گذشته شکل تیرامیسو گرد بوده و سال‌ها بعد به شکلی که ما میشناسیم تغییر یافته است. جالب است بدانید که در کشور ایتالیا، این شیرینی حتی در سوپرمارکت ها نیز فروخته می‌شود.

۸. استیک فیورنتینا (فلورنس)

فلورنس (فیورنتینا) به عنوان زادگاه رنسانس ایتالیا (دوره بزرگ فرهنگی) در قرن چهاردم شناخته می‌شود. شهری که تاثیر بسیاری در توسعه فرهنگی سراسر اروپا داشت و گذر از قرون وسطی به مدرنیته را آغاز کرد.

استیک فیورنتیا یا فلورنس با شکل T انگلیسی

با اینکه ممکن است فکر کنید برای این غذا ممکن است سختی زیادی تحمل کنید، اما در اشتباه هستید. استیک فیورنتیا یکی از آن غذاهای ایتالیایی است که با مواد اولیه محدود تهیه می‌شود. در واقع تنها به ۵ ماده نیاز دارد.

گوشت استیکی، رزماری، گیاه تازه Sage، روغن زیتون، نمک و فلفل مواد اصلی این غذا هستند. شکل این استیک شبیه به حرف انگلیسی T است و این یکی از سنت های تهیه این غذا به شمار می‌رود.

استیک فلورنس تکه تکه شده با سبزیجات

گوشت این استیک به صورت سنتی از نژاد گاو توسکانی تهیه شده است. در حالی که هنوز این نژاد وجود دارد، بازهم از نژادهای دیگر نیز استفاده می‌شود. می‌توان در یکی از بهترین رستوران های جهان که در کشور ایتالیا قرار دارد از خوردن این غذای آب‌دار لذت برد.

۹. ترافل – گیاه گران و کمیاب

ترافل یک گیاه طبیعی است که در ماه‌های خاص سال رشد می‌کند و خاصیت های گیاهی نیز دارد. این قارچ یکی از کمیاب ترین و گران ترین غذاهای جهان است. در واقع این یک غذای فرانسوی است، اما ایتالیایی ها نیز در پیدایش آن تاثیر داشته اند. رم و ترِیش سه نوع از ترافل را به دنیا معرفی کرده‌اند.

گیاه ترافل سفید

البته این دسر تنها در این دو کشور استفاده نمی‌شود و به نوعی در بسیاری از کشورهای جهان مصرف می‌شود. به طور کلی ترافل ها را همراه با غذا سرو می‌کنند، اما باید بدانید که آنها نباید با غذا پخته شوند؛ چون حرارت به بافت و طعم آنها آسیب می‌زند.

همچنین می‌توان آنها را همراه با نان یا سیب زمینی پخته شده خورد. بهترین زمان برای خوردن آنها وقتی است که به تازگی آنها را از زمین برداشت کرده اید. زمان برداشت ترافل سفید از سپتامبر تا دسامبر و برداشت ترافل مشکی از دسامبر تا مارچ است.

ترافل سیاه

جالب است بدانید که این قارچ توسط خوک ماده یا سگ های ترافل جمع آوری می‌شوند، چون این حیوان ها می‌توانند بوی قوی آن در زیر زمین را تشخیص دهند. ترافل یکی از غذاهای گیاهی ایتالیایی به شمار می‌رود.

۱۰. نان فوکاکیا – focaccia

از کشوری که اصلی ترین معرف پیتزا است انتظار دیگری نمی‌رود که حتی نان هایش هم شبیه به این غذای پرطرفدار باشد. البته باید بدانید که نان فوکاکیا به شکل های مختلفی تهیه می‌شود و حتی به عنوان یک ساندویچ نیز خورده می‌شود.

نان فوکاکیا ساده ایتالیایی با سیر

یک نوع خاص از این نان در شهر جنوا تهیه می‌شود که به آن فوکاکیا با پنیر می‌گویند. همچنین انواع مختلف دیگری با سس، گوشت، خامه و میوه نیز در سراسر ایتالیا تهیه می‌شود. این نان یکی از انواع غذاهای ایتالیایی قدیمی به شمار می‌رود.

نان فوکاکیا با تکه های آلو

عموما این نان های محبوب با پستو، پنیر آب شده، سبزیجات، تخم مرغ، پوره سیب زمینی، پاستا و سوپ خورده می‌شوند. فوکاکیا تنها به صورت داغ سرو می‌شود چون خیلی سریع بیات می‌شود.

۱۱. کافه ایتالیایی – نوشدنی تلخ به سبک ایتالیا

به طور کلی قهوه در عربستان سعودی، یمن و در چند کشور آفریقایی مانند سودان، اوگاندا، کنیا، جیبوتی، سومالی و اتیوپی کشف شد. قهوه یکی از معروف ترین نوشیدنی های جهان است و خیلی مربوط به کشور خاصی نمی‌شود؛ چون در هر منطقه از جهان دستورهای تهیه آن متفاوت است.

قهوه لته ایتالیایی با کیک

انواع مختلفی از تهیه قهوه در ایتالیا وجود دارد و حتی به بیش از ۲۰ نوع می‌رسد. جالب است بدانید که قهوه اسپرسو سر رشته ای از این کشور دارد. انواع مختلف دیگری مانند ریسترتو (نوع کوچک تر اسپرسو)، اسپرسو دبل، ماچیاتو (اسپرسو با شیر)، ماروچینو (اسپرسو، شیر، شربت شکلات و کاکائو)، کاپوچینو (اسپرسو با فوم شیر زده شده)، کافه لته (قهوه و شیر در مقادیر یکسان)، آفوگاتو (بستنی با اسپرسو) و بسیاری مدل دیگر در این کشور اروپایی وجود دارند.

کافه ایتالیایی در شهر ونیز

تنها کافیست در یکی از بارهای سبک قدیمی یا جدید ایتالیا وارد شوید؛ قطعا برای انتخاب کردن قهوه تصمیم ساده‌ای نخواهید داشت. طیف گسترده این نوشیدنی های پرطرفدار قدرت تصمیم گیری شما را کاهش می‌دهند.

۱۲. تورتلینی – tortellini

تورتلینی نوع دیگری از پاستا است که شکلی شبیه به یک حلقه دارد. به طور سنتی مواد تکمیل کننده این غذای ایتالیایی شامل مخلوطی از گوشت، پنیر پارمیجانو ریجیانو، تخم مرغ و جوز هندی هستند.

تورتلینی، نوعی پاستای ایتالیایی آماده شده

گفته می‌شود که تهیه تورتلینی به شهرهای بولونیا و مودنا بازمی‌گردد. تهیه این نوع از پاستا در شهر کوچکی به نام “کاستل فرانکو امیلیا” بازمی‌گردد. بنابراین به دلیل پیدایش این وعده یک فستیوال در همین شهر به وجود آمده است. هر سال نیز در ماه سپتامبر این مراسم برگزار می‌شود.

پاستای تورتلینی یکی از بهترین غذاهای ایتالیایی

دستورهای مختلفی برای تهیه تورتلینی وجود دارد و زمان طبخ آنها نیز متفاوت است. رایج ترین نوع تهیه آن بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد. تورتلینی علاوه بر گوشت، با توجه به سفارش های مشتریان با سبزیجاتی مثل جعفری و اسفناج نیز تکمیل می‌شود.

۱۳. اسپاگتی – پاستای ۲۰۰ ساله

اسپاگتی یکی از آن غذاهایی است که با طعم لذیذ و جذابیتی که دارد در همه جهان شناخته شده است. یک نوع دیگر از پاستا است و به طور کلی با استفاده از بلغور گندم تهیه می‌شود.

اسپاگتی با سس کچاپ، سبزیجات و پنیر رنده شده

تفاوت آن با سایر پاستاها، در اندازه آن است و سس قرمز نیز دیگر تفاوت آن به شمار می‌رود. البته همانطور که می‌توانید حدس بزنید دستورهای مختلفی برای تهیه این غذا وجود دارد که برخی از آنها شامل سس کچاپ نمی‌شوند.

ظرف اسپاگتی معروف ایتالیایی

جالب است بدانید که اسپاگتی بیش از ۲۰۰ سال به عنوان یکی از بهترین غذاهای ایتالیایی شهرت جهانی پیدا کرده است. البته تهیه آن کمی سخت است و لازم است تجربه چندین بار درست کردن آن را داشته باشید تا بتوانید یک اسپاگتی خوشمزه آماده کنید. بدون شک اسپاگتی یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایتالیایی است.

۱۴. گنوچی – Gnocchi

گنوچی یکی از زیباترین غذاهای ایتالیا است که موادی یکسان با پاستای معروف دارد. در واقع این وعده‌ خوشمزه کوچک از خمیر بلغور و بسیاری مواد دیگر مانند آرد گندم، تخم مرغ، سیب زمینی، آرد سوخاری، سبزیجات و موارد دیگر تهیه می‌شود.

گنوچی، نوع دیگری از پاستاهای ایتالیایی

گنوچی عموما به صورت خانگی تهیه می‌شود و بهترین کار این است که همان روز مصرف شود. ممکن است نام این غذا را نشنیده باشید، اما باید بدانید که محبوبیت بالایی دارد. همچنین در کشورهای اتریش، کرواسی، اسلوونی، لهستان، فرانسه و حتی در کشورهای آمریکای جنوبی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پاستای گنوچی با گوشت، پنیر و سبزیجات تازه

مانند اکثر غذاهایی که در کشور ایتالیا سرو می‌شود از پنیر و سبزیجات تازه برای تزئین این غذا استفاده می‌شود. همچنین به صورت بسته بندی شده در مغازه های بزرگ و کوچک نیز قابل دسترس است.

۱۵. تاگلیاتله – tagliatelle

در کشور ایتالیا، پاستا یکی از متنوع ترین غذاها به شمار می‌رود. تاگلیاتله نیز یکی دیگر از انواع پاستا است و شکل و شمایل بسیار جذابی دارد. تقریبا شبیه به اسپاگتی است با این تفاوت که کمی کوچک‌تر بوده و عرض بیشتری دارد.

پاستای تاگلیاتله با بیکن و سبزیجات

مواد تشکیل دهنده محدودی دارد و تنها از آرد و تخم مرغ تهیه می‌شود. تعجب برانگیز است که غذایی با تنها این دو ماده به این زیبایی و جذابیت باشد. به طور سنتی با گوشت چرخ کرده و سس بلونز که از شهر بلونیا سرچشمه گرفته تهیه و سرو می‌شود. همچنین باید بدانید که تاگلیاتله به عنوان یکی از غذاهای گیاهی ایتالیایی نیز شناخته می‌شود.

پاستای تاگلیاتله سبزیجات با گوجه آماده سرو شدن

طبق گفته هایی که در ویکی پدیا وجود دارد، پیدایش این غذا به تقریبا ۶۰۰ سال پیش بازگشته و در سال ۱۴۸۷ برای اولین بار تهیه شده است. شهر پیدایش آن بلونیا است اما با گذشت زمان به یک غذای پراستفاده در ایتالیا و بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است.

۱۶. فِتوچین – Fettuccine

وقتی صحبت از لیست غذاهای ایتالیایی می‌شود، واقعا هرچقدر هم که درباره پاستاهای این کشور صحبت کنیم باز هم کم گفتیم. فتوچین نیز یکی دیگر از انواع پاستا به شمار می‌رود و شباهت بسیار زیادی به تاگلیاتله دارد.

پاستای فتوچین با سس مخصوص

تفاوت بزرگی که در این وعده غذایی دیده می‌شود، این است که محبوب عام و خاص در پایتخت ایتالیا (رم) است. تقریبا هم عرض با تاگلیاتله است، اما از نظر طول بزرگ‌تر است و تقریبا هم اندازه با اسپاگتی است.

جالب است بدانید که این پاستا با مرغ نیز تهیه می‌شود و سس رایج آن نیز سس آلفردو (ترکیبی از خامه، کره و سیر) به شمار می‌رود. همچنین باید بدانید که این وعده در آمریکا نیز محبوب است و مانند پیتزاها، نوع آمریکایی آن نیز تقریبا در همه ایالات تهیه می‌شود.

پاستای فتوچین آلفردو با سس مخصوص و مرغ سوخاری

حال که صحبت از آمریکا شد، اگر علاقه مند بودید می‌توانید مقاله دیگر من درباره غذاهای آمریکایی را مطالعه نمائید.

۱۷. لینگوئین – Linguine

لینگوئین از نظر شکل و رنگ با دو نوع پاستای فتوچین و اسپاگتی شباهت بسیاری دارد. اما حد وسط آنهاست، به طوری که از اسپاگتی عرض بیشتری داشته، اما عرض آن به اندازه فتوچین نیست.

پاستای لینگوئین با تکه های مرغ

در زبان ایتالیایی این غذا به معنای زبان‌های کوچک است و نسخه نازک‌تر آن لینگوئتین نامیده می‌شود. جالب است بدانید که با انواع سس‌ها مانند پستو و گوجه فرنگی سرو می‌شود.

لینگوئین با گوجه فرنگی و سبزیجات

یکی از معدود پاستاهایی است که با آرد گندم و آرد سفید تهیه شده و عموما به صورت خانگی درست می‌شود.

۱۸. سالامی – سوسیسی با قدمتی بیش از ۱۰۰۰ سال

در فرقه فست فودها سوسیس سالامی یکی از مهم‌ترین اعضا به شمار می‌رود. در این حد که غیبت او در مهمانی ها و جشن‌ها می‌تواند برای فرقه بسیار گران تمام شود. این سوسیس جذاب و خوشمزه عموما از گوشت خوک تهیه می‌شود.

انواع مختلف سوسیس سالامی ایتالیایی

بسیاری از کشورهای اروپایی دستور تهیه مخصوص خود برای سالامی را دارند؛ اما پیدایش این غذا به ایتالیا بازمی‌گردد. جالب است بدانید که این سوسیس بیشتر از ۱۰۰۰ سال قدمت دارد و در دریای مدیترانه و مرکز اروپا پیدا شده است.

تکه های سوسیس سالامی با چربی گوشت

البته همانطور که می‌توانید حدس بزنید، امروزه سالامی تنها مختص به قاره سبز نیست و تقریبا در تمام جهان با شیوه های مختلف تهیه می‌شود. اصلی ترین مواد تشکیل دهنده آن شامل گوشت، سیر، چربی خورد شده، گیاهان مختلف، سرکه و شراب هستند.

۱۹. نان سیر ایتالیایی – bruschetta

نان سیری که ما ایرانی ها می‌شناسیم با مدل ایتالیایی تفاوت زیادی دارد. این نان گریل شده‌ای است که با سیر، روغن زیتون و نمک در مدت زمان کوتاهی تهیه می‌شود. اما این فقط تهیه سنتی آن در هر کشوری به شمار می‌رود.

انواع نان سیر ایتالیایی تزئین شده

در ایتالیا برای کامل شدن نان سیر از گوجه، سبزیجات تازه، لوبیا، گوشت و پنیر روی نان استفاده می‌شود. همانطور که می‌دانید این بشقاب بیشتر به عنوان پیش غذا یا میان وعده سرو می‌شود.

تکه های نان سیر ایتالیایی برشته شده با گوجه و سبزیجات

در مناطق مختلف کشور ایتالیا، این نان سیر با دستورهای متنوعی تهیه می‌شود که شامل سوسیس سالامی، گوشت خوک و بسیاری مواد دیگر هستند. طبق گفته ویکی پدیا، پیدایش این پیش غذای ایتالیایی به قرن ۱۵ میلادی بازمی‌گردد، جایی که باغ داران زیتون، نمونه محصول روغن خود را با یک تکه نان مزه مزه می‌کردند.

۲۰. گریسینی – نان چوبی

در واقع ایتالیایی ها اگر نام گریسینی را نان مدادی می‌گذاشتند با شکل و شمایل آن مطابقت بیشتری پیدا می‌کرد. تقریبا به همان اندازه مداد است و جالبه بدونید که داخل شیشه های کوچک (که نگه دارنده خودکار و مداد هستند) نگهداری می‌شوند.

گریسینی یا نان چوبی با نمک دریایی

نان بسیار جذابی است و یکی از سنت های کشور ایتالیا به شمار می‌رود. پیدایش آن به سال ۱۶۴۳ میلادی برمی‌گردد و به شهرهای فلورنس و تورین مرتبط می‌گردد.

نان مدادی یا چوبی در ظرف کوچک

جالب است بدانید که نان چوبی در رستوران های آمریکایی نیز تهیه می‌شود. عموما روی این نان ها کره، سیر و پنیر می‌ریزند. همچنین نسبت به سلیقه نانوا از کنجد، دارچین و شکر نیز استفاده می‌شود.

۲۱. پارمیگیانو رجیانو – parmigiana reggiano

پارمیگیانو رجیانو یکی از باشکوه ترین پنیرهای جهان است. بسیاری از مناطق کشور ایتالیا در تهیه این پنیر نقش داشته‌اند که مهم‌ترین آنها پارما و بولونیا هستند. شیر گاو تمام مواد اولیه‌ای است که برای تهیه پارمیگیانو استفاده می‌شود.

پنیر پارمیگیانو رجیانو ایتالیایی

البته در کارخانه های پیشرفته به آن مواد لازم اضافه می‌شود و طی چندین مرحله در دستگاه های مختلف حرارت می‌بیند. جالب است بدانید که حداقل زمان لازم برای آماده شدن این پنیرهای دبه‌ای شکل ۱۲ ماه است. همچنین حداکثر زمان آماده شدن آن بین ۲۴ تا ۳۶ ماه تخمین زده می‌شود.

پنیر تکه تکه شده رجیانو یا پارمزان

اتاق های مخصوصی برای نگهداری این پنیرها درنظر گرفته می‌شود و بیش از هزاران ظرف پنیر به مدت یک یا چند سال در این اتاق ها نگهداری می‌شوند. اصلی ترین تفاوتی که بین پارمیگیانو و پارمزان وجود دارد، این است که پامیگیانو پنیر اصلی است و پارمزان تنها تقلیدی از آن به شمار می‌رود.

از این پنیر محبوب برای تهیه برخی از انواع سالاد ایتالیایی استفاده می‌شود.

۲۲. موزارلا – پنیر متفاوت از شیر بوفالو

موزارلا را می‌توان یکی از متفاوت ترین پنیرهای ایتالیایی نامید. به عنوان تکمیل کننده‌ای پرطرفدار برای غذاهای ایتالیایی به شمار می‌رود. ممکن است ندانید، اما موزارلا پنیری با رنگ سفید است و از شیر بوفالو تهیه می‌شود. همچنین از شیر گاو، گوسفند و بز نیز برای تهیه آن استفاده می‌کنند.

پنیر موزارلا تکه شده با گوجه فرنگی

البته باید بدانید که موزارلا انواع مختلفی دارد و گاهی اوقات به رنگ زرد نیز نزدیک می‌شود. به طور کلی از این پنیر برای تهیه پیتزا و پاستا استفاده می‌شود. دستورهای تهیه خانگی مختلفی برای موزارلا وجود دارد که در کمتر از نیم ساعت آماده می‌شوند.

پنیر موزارلا ایتالیایی

۲۳. پنیر کپک زده ایتالیایی – gorgonzola

گورگونزولا یک پنیر آبی رنگ با سیاهرگ‌هایی است که اولین بار از تهیه شیر گاو بدون چربی در ایتالیا تهیه شد. طعم آن نسبت به دستور تهیه می‌تواند کاملا متفاوت باشد؛ گاهی سفت یا نرم، گاهی ترد و شور.

پنیر کپک زده ایتالیایی با گردو

امروز این پنیر شهرت جهانی پیدا کرده و در بسیاری از کشورها همچون ایالات متحده نیز مصرف می‌شود. به طور کلی این پنیر کپک زده با بسیاری از سالادها سرو می‌شود و در تهیه پیتزا و پاستا از آن استفاده از آن در پیتزا یا انواع پاستا می‌شود. البته در سایر غذاهای ایتالیایی مانند ریسوتو و پولنتا نیز کاربرد دارد.

پنیر گورگونزولا

تقریبا نزدیک به ۱۰۰۰ سال است که از پیدایش این پنیر می‌گذرد و جالب است بدانید که بر خلاف پارمیگیانو در مدت ۳ یا ۴ ماه تهیه می‌شود.

۲۴. مورتادلا – سوسیس گوشت مخصوص ایتالیایی

ممکن است زمانی که اسم مورتادلا را بشنوید تصور کنید که یک نوع دیگر از پنیرهای ایتالیایی است. اما این یک نوع سوسیس گوشت مخصوص است. پراستفاده ترین گوشت برای تهیه آن، گوشت خوک است.

مورتادلا، نوعی سوسیس ایتالیایی

بهترین نوع آن که در کشور ایتالیا وجود دارد مربوط به شهر بلونیا است و عموما در دنیا نیز با این نام (مورتادلا بلونیا) شناخته می‌شود. این سوسیس از نظر قدمت نیز دست کمی از سالامی ندارد و طبق گفته ویکی پدیا قدمت آن به ۵۰۰ یا ۶۰۰ سال می‌رسد.

سوسیس مورتادلا همراه با میوه و سبزیجات

جالب است بدانید که تقریبا در جای جای دنیا از این نوع سوسیس استفاده می‌شود. در سراسر اروپا، در مرکز و شمال آفریقا، در ایالات متحده و در شرق آسیا نیز طرفداران بسیاری به خود اختصاص داده است.

حرف آخر

در این مقاله تلاش کردم تا بهترین و خوشمزه ترین غذاهای ایتالیایی را به شما عزیزان معرفی کنم. این کشور سرسبز فرهنگ غذایی بسیار غنی دارد و ممکن است فراموش کرده باشم برخی از مهم‌ترین وعده‌های آن را معرفی کنم.

در صورتی که از غذاهای دیگری مطلع هستید حتما در بخش نظرات آن‌را مطرح کنید تا به محتوای صفحه اضافه کنم. همچنین اگر از خواندن این مقاله لذت بردید حتما نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای صفحه اعلام نمائید.

مطلب جالبی بود؟ با رای خود ما را مطلع کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

علی کریمی

به عنوان یک نویسنده همیشه تلاشم این بوده که با ایجاد محتوا بتونم ارزش بالایی به کاربران عزیز ارائه کنم. هدفم در تیپس سنتر هم همین بوده و اطلاعاتم رو بیشتر می‌کنم تا تجربه مناسبی برای خوانندگان ایجاد کنم.

خروج از نسخه موبایل